Hoppa till innehåll

Om oss

Vi som har Lovedulux heter Anna och Mikael Lindström. Vi bor på en liten hästgård i småland, här bor också sonen Rasmus och våra djur, hästar, hundar och katter. Mikael har jämthund som han jagar med och jag har griffoner.

Mitt djurintresse har alltid funnits där men då i första hand hästar. Jag har haft häst så länge jag kan minnas och tävlat mycket i både hoppning, dressyr och fälttävlan med dom. Det har även blivit ett antal föl under årens lopp. Hundarna har också funnits där, men mest som sällskap bara. Har provat på jackrussel, papillon, bernersennen, schäfer och rottweiler. När jag sedan trappade ner på hästarna så ville jag ha en hund som inte krävde så mycket som bruksraserna gör och något som jag kunde prova att ta en kull valpar på, det blev Fjollan. Min första petit brabancon, Griffmakers Girls Got Rhythm! Ett drygt halvår senare flyttade Norpan in (Vadbackas Georgeous by Nature) och ytterligare ett år senare hämtade jag hem Findus (Hassunassun You Love It). Det gick liksom inte att ha bara en av dom här små underbara varelserna.

Började ställa ut Fjollan vilket gick fantastiskt bra när hon var 2 år och 2 månader var hon SEUCH. Det gav ju mersmak så vi fortsatte att ställa ut. Har även börjat tävla lydnad med Fjollisen och vi har även tränat och tävlat agility, rallylydnad och provat på lite spår. Så underbart pigga och positiva hundar att träna med allihop! Lättlärda och föriga.

2015-04-29 födde Norpan vår första valpkull, tre pojkar och en liten tjej, och på den vägen är det.

Målet med vår uppfödning är inte kvantitet utan kvalitet. Vi vill föda upp friska sunda hundar som tål att ”användas”.  Alla tikar ska vara ögonlysta och patellaundersökta utan anmärkning. Jämthunden även höftledsröntgade.

Jag har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning.